Makeat leivonnaiset vegaanisella tuorejuustolla -katso reseptit!
- idaginman6
- 4 päivää sitten
- 2 min käytetty lukemiseen
Tervetuloa vegaanisen leivonnan maailmaan
Kasvipohjainen leivonta on mullistanut makeiden herkkujen valmistuksen viime vuosina. Yhä useampi leivontaharrastaja on huomannut, kuinka perinteiset maitotuotteet voi korvata kasvipohjaisilla vaihtoehdoilla ilman, että maku tai rakenne kärsivät – päinvastoin! Kasvipohjainen ruokavalio tukee ympäristön hyvinvointia ja tarjoaa monipuolisia makuelämyksiä.
Kotimaisena kaurameijerinä olemme Möllä kehittäneet Mö Dreamy -tuoteperheen vastaamaan juuri tähän tarpeeseen. Kaurapohjainen vaihtoehto perinteiselle tuorejuustolle sopii täydellisesti niin juustokakkujen, muffinssien kuin monien muiden leivonnaisten valmistamiseen. Pääraaka-aineena käytämme kotimaista kauraa, joka on paitsi maukasta myös ympäristöystävällinen valinta. Kauran viljely on kestävää ja käyttää vähemmän luonnonvaroja kuin maitotuotteiden tuotanto.
Mö Dreamy -tuoteperheen esittely: täydellinen vaihtoehto tuorejuustolle
Mö Dreamy -tuoteperhe koostuu kolmesta erilaisesta makuvaihtoehdosta: Maustamaton, Valkosipuli ja Lemon Curd. Kaikki Dreamy-tuotteet ovat täysin kasvipohjaisia ja valmistettu kotimaassa laadukkaista raaka-aineista. Jokaisella tuotteella on oma erityinen käyttötarkoituksensa makeassa leivonnassa.
Maustamaton Mö Dreamy on monipuolisin vaihtoehto, joka taipuu niin juustokakkujen pohjiin kuin täytteisiinkin. Sen pehmeä rakenne ja neutraali maku tekevät siitä täydellisen pohjan omille makuyhdistelmille. Valkosipuli-versio sopii herkullisesti suolaiseen leivontaan, kun taas Lemon Curd -maku on kuin tehty kesäisiin juustokakkuihin ja marjaisten leivonnaisten täytteeksi. Rakenne on pehmeä ja kermainen, mikä tekee niistä täydellisen vaihtoehdon leivontaan.

Resepti: Täyteläinen vegaaninen juustokakku Mö Dreamy -tuotteella
Pohja:
200 g digestive-keksejä
80 g vegaanista margariinia
Täyte:
400 g Mö Dreamy Maustamaton
100 g sokeria
2 rkl sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria
2 rkl maissitärkkelystä
1 dl kaurajuomaa
Valmistus:
Murskaa keksit hienoksi ja sekoita sulatetun margariinin ja sokerin kanssa. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle.
Sekoita kaikki täytteen ainekset tasaiseksi massaksi ja kaada pohjan päälle.
Paista 175 asteessa noin 40-50 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt reunoilta mutta jää hieman pehmeäksi keskeltä.
Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja sen jälkeen jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli. Tarjoile esimerkiksi vadelma- tai mansikkasoseen kanssa.
Resepti: Helpot vegaaniset porkkanakakku-muffinssit
Muffinssit:
3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
0,5 tl suolaa
2 dl hienoksi raastettua porkkanaa
1 dl öljyä
1 dl kaurajuomaa
1 dl pieneksi murskattuja pähkinöitä
Kuorrute:
150 g Mö Dreamy Lemon Curd
2 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
Valmistus:
Sekoita kuivat aineet. Lisää porkkanaraaste, öljy ja kaurajuoma. Sekoita tasaiseksi.
Jaa taikina 12 muffinssivuokaan. Paista 200 asteessa 15-18 minuuttia.
Anna muffinssien jäähtyä kokonaan.
Valmista kuorrute sekoittamalla kaikki ainekset tasaiseksi.
Levitä kuorrute jäähtyneiden muffinssien päälle ja koristele halutessasi pähkinärouheella.
Miten aloittaa vegaaninen leivonta?
Vegaaninen leivonta Mö Dreamy -tuotteilla on helppoa ja palkitsevaa. Suosittelemme aloittamaan yksinkertaisista resepteistä, kuten esittelemistämme juustokakusta tai muffinsseista. Mö Dreamy -tuotteita löydät hyvin varustelluista ruokakaupoista ympäri Suomen.
Kotimainen kaurapohjainen leivonta on askel kohti kestävämpää tulevaisuutta, josta voimme nauttia hyvällä omallatunnolla.